Кратко, но ясно: Алкарас отправи послание в Twitter преди очакваното зрелище с Джокович

от в 13:48 на 09.06.2023
Мирела Николова

Още с изтеглянето на жребия за тазгодишното издание на Откритото първенство на Франция всички погледи се насочиха към потенциален полуфинален сблъсък между Новак Джокович и Карлос Алкарас, който вече е факт и ще стартира не преди 15:45 българско време днес. Самият испанец още след победата си в четвъртфиналите изрази увереност преди дългоочакваното зрелище с 22-кратния шампион от Шлема, а по-рано днес демонстрира още по-силна готовност за успех, отправяйки кратко, но ясно послание в официалния си профил в Twitter.

20-годишният тенисист публикува на страницата си три емотикона, за които той неведнъж е споделял колко голяма роля играят в неговия живот - глава, сърце, топки (на испански - "cabeza, corazón, cojones"), или иначе казано - "трите С".

Въпросната формула за успех, както самият Алкарас я определя, му е завещана от неговия дядо, който му е дал безценен съвет, свързан с това именно тези три неща да бъдат водещите за него в живота.

"Дядо говори за това от детството ми - за всеки мач и всеки турнир. Винаги си припомням тези му думи в трудни моменти, докато съм на корта. Той казва, че трябва мозък, за да изпипваш нещата и да се трудиш, сърце - за да си добър човек и да помагаш на хората, а топки - за да си победител", сподели световният №1 след триумфа си на US Open през миналата година. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кратко, но ясно: Алкарас отправи послание в Twitter преди очакваното зрелище с Джокович Мирела Николова
Теми:  
atp | карлос алкарас | любопитно | новак джокович | ролан гарос 2023

Коментари





Следвайте ни в Facebook