Кръвта вода не става: 16-годишният братовчед на Григор Димитров спечели дебютна ATP точка

от в 18:52 на 19.05.2023
Калоян Соколов

Българският тенис има нов млад състезател, който спечели дебютна точка за световната ранглиста, а още по-интересноро в случая, е че става въпрос за 16-годишния Александър Василев, който е първи братовчед на Григор Димитров. Тийнейджърът е син на Стефка Василева, която е сестрата близначка на майката на Григор Димитров. Сашко освен това има и по голям брат Константин, който обаче завършва Класическата гимназия в София и макар да е запален спортист, то се разминава с кариера в тениса.

Александър обаче е твърдо решен да върви по стъпките на именития си братовчед и и през миналия сезона спечели първите си две титли при юношите, с което проби в топ 200 на света до 18 години, а освен това направи и много силен дебют в професионалния мъжки тенис, когато през миналия октомври участва в основната схема на фючърса в Созопол и дори взе сет на румънеца Драгош Петре Попеанга.

Вчера пък Василев се поздрави и със своята първа победа при мъжете, надигравайки друг българин, а именно Мартин Димитров, който в минало е бил четвъртфиналист на ниво фючърс - 7:6(5) 6:3. Успехът дойде в откриващия кръг на надпреварата от категория M 15 в Пазарджик и донесе първата ATP точка в тепърва стартиралата карера на младока.

Днес Александър се изправи срещу осмия поставен Денис Клок, като в немалко периоди от срещата беше равностоен, но все пак световният номер 700 демонстрира далеч по-големия си опит и се наложи с 6:3 6:2 над родния ни предствител, който може единствено да се гордее с представянето си в състезанието.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кръвта вода не става: 16-годишният братовчед на Григор Димитров спечели дебютна ATP точка Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър василев | бгтенис | григор димитров | любопитно | фючърс

Коментари





Следвайте ни в Facebook