Кръвта вода не става: Братовчедът на Григор се класира за основната схема при юношите на РГ!

от в 11:08 на 02.06.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров продължава да впечатлява с изявите си на Ролан Гарос и днес ще се опита да дебютира в 1/4-финалите на надпреварата, но това не са единствените радостни новини с българското представяне в Париж, защото вчера Александър Всилев се класира за основната схема при юношите. Както вероятно много от вас знаят, то Александър е син на Стефка Василева, която е сестрата близначка на майката на Григор и следователно е негов първи братовчед.

Любопитното е, че Василев е пълна стилова противположност на Григор, тъй като е левичар и изпълнява бекхенд с две ръце, а Рафаел Надал е негов любимец, в чиято академия е имал шанса да се подготвя за няколко седмици. Засега кариерата при юношите на 17-годишното момче върви чудесно, като той дебютира в топ 50 на света през миналия месец и може да се похвали с цели 5 спечелени титли.

Алексадър освен това завоюва първата си точка за световната ранглиста при мъжете, след като миналата година победи опитния Мартин Димитров (бивш 1/4-финалист на това ниво) на фючърса в Пазараджик в последователни сетове и към момента е 1711-ти при мъжете.

Засега обаче Василев набляга повече на юношеските състезания и през тази година в Мелбърн записа дебюта си на Голям Шлем, отстъпвайки в оспорвана битка на Рей Сакамото.със 6:7(3) 3:6. Вчера пък младият ни талант спечели втори пореден мач в Париж, надигравайки южнокорееца Донгхюн Хуанг с 6:2 6:4 и така се класира за основната схема на Ролан Гарос при юношите.

Любопотното е, че Александър ще срещне на старта 16-ия поставен Тео Папиламис, който е една от големите френски надежди. Етническият грък вече е сред топ 1000 в подреждането на ATP и дори получи "уайлд кард" за квалификациите при мъжете, в които загуби с 1:6 3:6 от Греогар Барер, но българинът далеч не е обречен в този двубой, имайки предвид, че една от титлите на Василев е спечелена точно във финален двубой с Папиламис.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кръвта вода не става: Братовчедът на Григор се класира за основната схема при юношите на РГ! Калоян Соколов
Теми:  
александър василев | бгтенис | григор димитров | Обзори | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook