Край на българското участие в Мелбърн: Радулов не спечели нито гейм на 1/4-финалите

от в 07:47 на 26.01.2023
Калоян Соколов

Илиян Радулов остана последния роден представител на тазгодишния Аустрелиън Оупън и всички се надявахме тази нощ да постигне нещо историческо, а именно да се класира за полуфиналите на юношеската надпревара в Мелбърн, което никой друг българин не е постигал досега. За съжаление, то вторият поставен имаше сериозни физически проблеми и не можа да спечели нито гейм в четвъртфиналния си двубой срещу американеца Лиърнър Тиен, който през миналата година участва в основната схема на мъжкия US Open - 0:6 0:6. По този начин световният номер 770 си гарантира място във финалната четворка, където ще срещне друг непоставен състезател, а именно поляка Томаш Баркиета.

Американецът бързо се сдоби с три точки за пробив на старта, като се възползва от последната си възможност и впоследствие бързо затвърди предимството си. Последваха два нулеви гейма в актива на Тиен, след което Радулов най-после имаше шанс да се разпише в резултата, но пропиля аванс от 40:15 и в крайна сметка трябваше да преглътне инкасирането на "геврек".

Ситуацията беше сходна във втората част, тъй като единствените шансове пред нашия сънародник се откриха отново в петия гейм, който обаче беше измъкнат от неговия съперник и скоро Илиян трябваше да се примири с вероятно най-тежкото си поражение досега в юношеския тенис, напускайки корта след само 41 минути престои на него.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на българското участие в Мелбърн: Радулов не спечели нито гейм на 1/4-финалите Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | илиян радулов | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook