Край на една впечатляваща кариера: Двукратен финалист от Шлема се отказа от тениса

от в 17:59 на 03.05.2022
Калоян Соколов

Кевин Андерсън се подложи на няколко операции на дясното коляно през последните 4 години и почти непрекъснато му се налагаше отново да отсъства за дълъг период от Тура, след като тепърва беше направил своето поредно завръщане. Това се отрази сериозно на неговото класиране и той напусна световния топ 100, а в крайна сметка 35-годишният играч е преценил, че вече не разполага с нужното време и сили, за да се бори с травмите си и днес официално прекрати своята кариера.

Андерсън може да се похвали с достигането на петата позиция в ранглистата и най-вече класирането си за два финала в Големия шлем, които загуби съответно от Рафаел Надал и Новак Джокович. Всъщност южноафриканецът разкри пълния си потенциал след 30-годишна възраст, когато дойдоха най-големите му успехи в кариерата. 203-сантиметровият играч е носител на цели седем ATP титли през своята кариера и най-вече с невероятната си петсетова победа над Роджър Федерер на Уимбълдън през 2018-та, когато стана подгласник в турнира.

Решението стана обществено достояние чрез пост на тенисиста в социалните мрежи, а той признава как изобщо не си спомня момент от своя живот, при който тенисът не е бил в центъра на събитията. Кевин благодари на всички важни хора за него през това негово близо 30-годишни приключение и най-вече баща си, с чиято помощ открива любовта си към този спорт.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на една впечатляваща кариера: Двукратен финалист от Шлема се отказа от тениса Калоян Соколов
Теми:  
atp | кевин андерсън | любопитно | отказване

Коментари





Следвайте ни в Facebook