Край на мъките! Пер записа първа победа от февруари насам!

от в 19:35 на 04.05.2021
Диана Андреева

Беноа Пер доказа на тенис света, че независимо от негативното си отношение към спорта през последните няколко месеца, не случайно е бивш топ 20 играч. Французинът изигра мач на много високо ниво и заслужено победи шампиона от BMW Open 2021 Николоз Басилашвили - 6:4 7:5. Успехът на Пер сложи край на серията от 10 последователни сета, отишли на сметката на Басилашвили, който преди точно два дни вдигна титлата в Мюнхен. 

Изявите на Пер в Тура през сезон 2021 не са никак приятни за неговите фенове - Беноа има седем последователни загуби на сингъл, но днес французинът най-после сложи край на негативната си серия. След края на срещата световният номер 35 записа клип от корта, в който радостно извиква, а около него се чуват скандиранията на феновете по трибуните - именно атмосферата, която липсва на Пер по време на пандемията. 

Подкрепян от своите почитатели по трибуните, Беноа изигра най-силния си мач от началото на клей сезона. След почивката, която си взе през миналата седмица, Пер се завърна на корта много мотивиран, а именно желанието му го водеше по време на срещата. Стабилена на сервис, французинът се възползваше от пасивната игра на своя опонент и безпроблемно затвори двубоя за малко под 75 минути, прекарани на корта. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на мъките! Пер записа първа победа от февруари насам! Диана Андреева
Теми:  
беноа пер | мадрид | николос басилашвили | тенис турнир в мадрид | тенис турнир мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook