Квалификантка на 1/4-финалите: 123-тата съкруши Радукану на централния корт на Уимбълдън!

от в 22:41 на 07.07.2024
Калоян Соколов

Лулу Сън продължава своята приказка в Уимбълдън! Квалификантката, която се състезава за Нова Зеландия и е под номер 123 в световната ранглиста, надви Ема Радукану с 6:2 5:7 6:2 за 2 часа и 45 минути игрово време и се класира за своя дебютен "мейджър" четвъртфинал, където ще срещне Дона Векич.

Местната любимка беше тотално надиграна в откриващия сет от квалификантката. Новозеландката изглеждаше, като далеч по-качествената тенисистка от двете на корта и пласира цели 15 уинъра срещу 10 непредизвикани грешки, докато неточностите на Радукану бяха същата бройка, но тя имаше едва 2 завършващи удара.

Бившата шампионка на US Open играеше без всякакъв игрови план и просто връщаше топката балонно в съперниковото поле, а Сън проби още в първия гейм на мача, след което дублира аванса си с брейк на нула.

Бившата членка на топ 10 намали изоставането си до 2:3 и изглеждаше, че ще направи бързо завръщане в двубоя, само че Сън осъществи тотална доминация в следващите минути и не даде нито един гейм повече на британката, която изглеждаше напълно безпомощна.

Новозеландката продължаваше да прави повече от 2 пъти повече уинъри от своята опонентка и Радукану започваше да изостава във всеки един статистически показател. Фаворитката обаче имаше своя непримирим дух и тя продължаваше да отразява сетбол след сетбол. Отговорите на Сън бяха категорични, ала в края на втория сет, британката реализира пробив и изравни резултата в сетовете.

Началото на последната част беше кошмарно за Радукану. Местната представителка се подхлъзна в първия гейм, поради което взе медицинско прекъсване. Това се отрази на цялостното представяне на фаворитката.

За разлика от опонентката си, Сън продължаваше да налага своя агресивен тенис във всички краища на корта. Така тя загуби едва два гейма и продължава да мечтае на "Свещената трева"!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Квалификантка на 1/4-финалите: 123-тата съкруши Радукану на централния корт на Уимбълдън! Калоян Соколов
Теми:  
wta | ема радукану | лулу сун | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook