Край на победната серия: Рибакина спечели само шест гейма срещу световната номер 21

от в 16:12 на 11.01.2024
Елеонора Александрова

Елена Рибакина е една от тенисистките, намиращи се в най-добра форма в момента. Казахстанката спечели първите си шест мача за сезона, без да допусне сет. Добрите й резултати бяха възнаградени с титла в Бризбейн.

Сценарият в днешния й мач, обаче, бе съвсем различен. В четвъртфиналния сблъсък между Елена Рибакина и Екатерина Александрова, световната номер 21, Екатерина Александрова победи първата поставена с 6:3, 6:3. Представителката на Русия направи два ранни пробива и поведе с 4:0. Рибакина успя да спечели два гейма от собствения си сервиз и успя да направи пробив, но при 5:3, Александрова успя да направи брейк и поведе с 6:3.

Вторият сет започна още по-добре за Александрова, като спечели всичките си сервиз геймове и успя да направи два брейка. При 5:0, Рибакина успя да спечели 3 гейма и дори при 5:3 казахстанката имаше 3 шанса да направи пробив, но Александрова успя да спечели последния си гейм от сервиз и така успя да постигне една от най-големите победи в кариерата си.

Това е четвърта среща между двете тенисистки, като това е трета победа на Александрова над Рибакина. В полуфинала тя ще срещне шестата поставена Йелена Остапенко.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Край на победната серия: Рибакина спечели само шест гейма срещу световната номер 21 Елеонора Александрова
Теми:  
wta

Коментари





Следвайте ни в Facebook