Край на серията: Рууд взе реванш от Циципас в Барселона и завоюва най-голямата титла в кариерата си!

от в 18:42 на 21.04.2024
Елеонора Александрова

Каспър Рууд продължава да показва защо в момента е един от тенисистите, с които всички трябва да се съобразяват на клей. След като достигна до финала на Монте Карло преди една седмица, губейки от Стефанос Циципас, днес бившият номер 2 взе своя сладък реванш над гърка във финала на ATP 500 състезанието в Барселона, нанасяйки първо поражение на гърка от началото на сезона на червени кортове - 7:5 6:3. Така норвежецът завоюва 11-та ATP титла, а триумфът му в испанския град е най-големият му такъв в кариерата му, тъй като предишните 10 дойдоха от ATP 250 надпревари.

Циципас пренесе тениса си от финала в Монте Карло и в първия сет, като още в самото начало съумя да демонстрира своето надмощие над норвежеца. Това му позволи да поведе с пробив още в първия гейм и бившият номер 3 умело поддържаше преднината си и по всичко изглеждаше, че сетът ще отиде в неговата сметка. Шестият гейм обаче се оказа преломен момент, защото точно тогава Рууд успя да изравни резултата, демонстрирайки изключително подобрения си бекхенд и умело придвижване по корта. Нивото на игра на трикратния "мейджър" финалист се повишаваше с всяка изминала минута, а гъркът изглеждаше изцяло безпомощен и това позволи на скандинавеца да реализира още един пробив в дванадесетия гейм, за да сложи точка на спора в откриващия сет.

Силният тенис на бившия номер 2 се пренесе и във втория сет. Още при 2:1 той отново проби съперниковия сервис на нула, което му осигури необходимото самочувствие от линията за начален удар. Рууд изглеждаше значително по-свеж от своя съперник, който изигра много тежки мачове в хода на седмицата и в крайна сметка шампионът от Монте Карло трябваше да се раздели със серията си от 10 поредни победи и продължава да няма титла на ниво ATP, губейки всеки един от 11-те си финала в тази категория.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край на серията: Рууд взе реванш от Циципас в Барселона и завоюва най-голямата титла в кариерата си! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | барселона | каспър рууд | Обзори | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook