Край по най-неприятния начин: Контузия отказа Григор Димитров на Уимбълдън

от в 21:10 на 07.07.2024
Елеонора Александрова

Тъжен край за най-добрия ни тенисист, Григор Димитров на Уимбълдън. В едва първия сет на двубоя си срещу Даниил Медведев, при резултат 5:3 в полза на руснака, сънародникът бе принуден да се оттегли от срещата, поради контузия, появила се вследствие на неприятно подхлъзване и така световният номер 5 оформи сблъсък с Яник Синер.

Срещата започна повече от обещаващо за българина. Световният номер 10 разчиташе на формулата сервис-воле, и с лекота спечели първото си подаване. От своя страна, бившият номер 1 допускаше неточности при най-критичните моменти, за разлика от Димитров, който продължаваше да демонстрира атакуващ и смел тенис. Това позволи на Григор да поведе с пробив и по всичко си личеше, че ще станем свидетели на един висококачествен двубой между двама от най-добрите тенисисти в света.

След 3:2 обаче физическите проблеми на сънародника ни, появили се от подхлъзване при разиграване започваха да оказват все по-лошо влияние, което позволи на Медведев да обърна сета в своя полза. При 4:3 за петия поставен, болките в краката принудиха нашия тенисист да вземе медицинско прекъсване. Въпреки желанието си да продължи битката, силите му стигнаха за едва още един гейм и в деветия гейм най-добрият ни тенисист се оттегли с видимо разочарование и поздрави съперника си за класирането във финалната осмица, а ние можем само да се надяваме контузията да не е сериозна и да видим Григор в действие скоро!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Край по най-неприятния начин: Контузия отказа Григор Димитров на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бг тенис | григор димитров | даниил медведев | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook