Краят е близо: Бившият шампион Вавринка не взе нито сет на квалификант и напусна US Open

от в 07:26 на 28.08.2024
Елеонора Александрова

Стан Вавринка отпадна в първия кръг на US Оупън. Славният швейцарски ветеран отстъпи на един от най-обещаващите италиански таланти - Матия Белучи. 23-годишният квалификант елиминира бившия номер 3 в три сета - 6:4 7:6(5) 6:3 за 2 часа и 15 минути игрово време и ще се изправи срещу Кристофър О'Конъл в следващия кръг.

Физическата умора на "Stan The Man" си пролича още в дебютните минути на мача. Именно младостта и енергията помогнаха на Белучи да поеме инициативата още в първата половина на сета и да поведе с пробив в петия гейм. Шампионът от 2016-та обаче показа характер и отвърна с бърз рибрейк, ала световният номер 101 отново си върна лидерството и без да допусне нов спад, поведе в сетовете.

Белучи изглеждаше готов да си осигури ранен брейк и във втората част, но Вавринка отново показа, че да се предадеш не е опция за него и отрази тази възможност пред неопитния си опонент.

Целият сет изглеждаше обещаващ за ветерана, който скоропостижно печелеше подаванията, но и квалификантът не отстъпваше по нищо на именития си опонент и закономерно се стигна до тайбрек. Двамата тенисисти бяха изключително равностойни в хода на целия дълъг гейм, но накрая късен мини пробив позволи на Белучи да увеличи аванса си в сетовете.

Оттам насетне Белучи летеше по корта и налагаше темпо, непосилно за опонента му. Това позволи на италианеца да поведе с пробив в осмия гейм, а след това не остави шансове на съперника си, за запише първата си победа в Ню Йорк в кариерата си!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Краят е близо: Бившият шампион Вавринка не взе нито сет на квалификант и напусна US Open Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open 2024 | матия белучи | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook