Краят на още една кариера? Вердаско вече е треньор на един от най-талантливите млади играчи

от в 17:07 на 02.04.2024
Елеонора Александрова

Фернандо Вердаско има репутацията на един от най-успешните тенисистки в ерата на Голямата тройка. Испанецът, който на 40 години, продължава да се подвизава в ATP Тура, макар и да не е играл от повече от половин година, се намира под номер 777 в ранглистата. Моментното класиране на Вердаско обаче не бива да лъже за неговите способности на корта, тъй като в дългата си кариера той е спечелил общо 7 титли на ниво ATP и е достигал до втората седмица във всички "мейджър" надпревари, като най-доброто му постижение на турнир от Големия шлем е полуфинал в Аустрелиън Оупън през 2009-та, когато надви имена, като Анди Мъри и Жо-Вилфред Цонга, ала загуби от шампиона Рафаел Надал в петсетова епика.

Макар и все още като активен състезател, бившият номер 7 е готов да предава опита си на млади тенис таланти, като първият такъв, когото Вердаско забелязва е Абдулах Шелбай. Макар и едва на 20, Шелбай пише история на родната си Йордания. Миналата година той стана първият тенисист, от азиатската държава, спечелил ATP мач, побеждавайки Уго Гастон в Мец през ноември. Това му постижение, комбинирано със солидните си резултати на ниво Чалънджър му осигуриха място на Финалите на АТР на "Next Gen", където не се класира за полуфиналите.

Миналата седмица съвместната им работа бе забелязана по време на Чалънджър турнира в Хирона, а днес испанецът бе видян в екипа на младока в Маракеш. Макар и йорданецът да бе загубил и двата си мача под ръководството на Вердаско, тепърва ще стане ясно дали неочакваната им съвместна работа ще даде своите плодове.

Източник: GoTennis.ru


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Краят на още една кариера? Вердаско вече е треньор на един от най-талантливите млади играчи Елеонора Александрова
Теми:  
atp | любопитно | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook