Крайинович се върна от 0:2. Шаповалов и Чорич с чисти победи

от в 15:32 на 15.01.2019
В
4:6 0:6 6:1 7:6 (8) 6:4 - Крайнович реализира пълен обрат.Един от най-интересните двубои като развитие днес беше мачът между 92рия в света Филип Крайнович и Марко Чичинато.  Първият сет започна равностойно като до 3:3 никой от двамата не срещна проблеми в своите сервис геймове. Но това бе и последния лесен гейм в сета за сервиращите, защото в следващите два гейма никой от подаващите не успя да вземе своето подаване и те си размениха по един пробив за 4:4. Чекинато все пак взе своя сервис и поведе с 5:4, а Крайнович водеше с 40:15 в последвалото си подаване, но стабилен тенис на Марко от основната линия, му спомогна да вземе и този гейм и така спечели и сета . Втората част премина за по-малко от 20 минути, а Филип взе едва 6 точки и с геврек изостана с 2:0. Прероден Крайнович обаче си го върна и отново за около 20тина минути затвори третия сет с 6:1 със 100% успеваемост на  точките при вкаран първи сервис и едва 6 сгрешени първи начални удара. Четвъртият сет започна добре за италианеца и той поведе с пробив, който  трудно успя да задържи до 5:4, където макар че беше на две точки от спечелване на мача загуби и така противникът му изравни и дори поведе с 6:5. Марко отговори с гейм на нула и направи резултата 6:6. Тайбрекът започна с три поредни минибрейка, които дадоха преднина на Филип с 2:1 и сервис. Без повече минибрейкове резултата стана 5-6, като Чекинато вече бе спасил два сетбола на своя сервис, а непредизвикана грешка от форхенд страната на сърбина доведе до равенство 6:6. Крайнович стигна до нов сетбол, но и той беше отново отразен, а минути по-късно му се наложи да спасява и мачбол. Той се справи с това, а взимайки и следващите три точки спечели и сета. Петият сет започна добре за 92рия в света и той реализира пробив за 1:0, като имаше и още 3 възможности за втори брейк при 2:0, но не се справи и така Марко взе своя първи гейм в този решаващ сет. Повече точки за пробив в мача нямаше, а така и 92рия в света Филип Крайинович след 2 часа и 44 минути на корта обърна 18тия поставен Чекинато.

6:2 6:3 7:6(3) -  Канадецът Денис Шаповалов също бе от страната на победителите днес. Той излезе срещу Пабло Андухар, като двамата прекараха 1 час и 55 минути на корта. Мачът започна силно за младият канадец и той поведе с брейк при 2:1, като след това стигна и до 4:1, от където без проблем и затвори сета с 6:2 за 34 минути. Отново за същото време Шаповалов взе и втория сет в мача, като двамата се движеха равностойно до 3:3, но подем в играта на Денис прати и втория сет в неговата сметка след 3 последователни гейма. Третият сет се разви идентично до 5:3 за Шаповалов, но този път Пабло се върна и навакса пасива си и дори поведе за 6:5. Канадецът обаче отговори с гейм на нула, а в тайбрека поведе и с ранен мини брейк. Двамата си размениха по един минипробив за 2:1, но Денис пак поведе с нов брейк и този път взе и двете си подавания за 5:2. Три минути по-късно Шаповалов затвори и мача с 7:3 в тайбрека и 3:0 сета.

6:1 6:1 6:4 - Чорич започна с чиста победа над Дарси след 2 часа на кора. В първият сет Борна даде едва един гейм на своя противник, като той беше за 1:1 и реализирайки 100% от своите точки за пробив до края на сета, той затвори частта с 6:1. При 3:3 във втория хърватинът отново проби и запазвайки своя брейк взе и този сет, а аналогично спечели и последната част. Там той отново не загуби своето подаване и с брейк при 2:2 реши изхода на мача.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крайинович се върна от 0:2. Шаповалов и Чорич с чисти победи В

Коментари





Следвайте ни в Facebook