Крайнович и Кецманович с петсетови победи над Тиафо и Кудла

от в 15:50 на 27.05.2019
В
Филип Крайнович показа характер и наддля в пет сета на Франсис Тиафо, а за пореден път видяхме и не особено стабилната физика на американеца. По този начин след 6:2 4:6 6:3 3:6 6:0 сърбинът успя да се добере до едва третата си победа на ниво ма турнирите от Големия Шлем, каъо това е и първа такава на Ролан Гарос.



В срещата двамата си размениха по един незаслужено взет сет, в който въпреки многото грешки те успяваха да се надхитрят. В четвъртата част Тиафо, изоставайки със сет пасив, хвърли много усилия и макар и да срещна трудности, в крайна сметка благодарение на пробив в откриващия гейм на Филип се добра до решаващата част.



Там обаче Тиафо вече видимо по-трудно ходеше и срещаше сериозни трудности въобще да намери какъвто и да е ритъм и запазвайки тенденцията, губейки седем от общо осем мача влезли в пети сет, напусна надпреварата и така и не записа първа победа на червената настилка в Париж.

Друг сърбин също с петсетова победа! Миомир Кецманович успя да елиминира в пет сета Денис Кудла и след 6:0 6:7(7) 5:7 6:3 6:4 за три часа и 13 минути 19-годишният тенисист продължава напред, където ще срещне Давид Гофен.



Кецманович започна чудесно срещата и за едва 22 минути и не давайки и гейм на опонента си, откри с геврек срещата. Драматично обаче той загуби следващите две отделни части - първата след тайбрек, завършил с 9:7 точки в полза на Кудла, в който сърбинът изпусна два сетбола, а вторият бе загубен с късно инкасиран брейк и 5:7. Това обаче не повлия негативно на сърбина, а той, възползвайки се от сериозна доза грешки на съперника си в началото на частта, запази натрупания рано пробив аванс и вкара сета в решаваща част.

В петия сет двамата започнаха отлично на начален удар и успяха безпроблемно да се доберат до 3:2, а впоследствие, резменяйки си по пътя и по един брейк, се стигна до 4:4. Въпреки че не грешеше осезаемо, Кудла допусна няколко минимални неточности, като те се оказаха с фатална цена, защото му костваха и следващите два гейма, а по този начин Кецманович се клсира във втория кръг в Париж.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крайнович и Кецманович с петсетови победи над Тиафо и Кудла В

Коментари





Следвайте ни в Facebook