Крайнович надделя над Чорич и ще срещне Ербер на полуфинала в Будапеща

от в 18:42 на 26.04.2019
В
Борна Чорич напусна надпреварата в Будапеща след двусетова загуба от 105-тия в света Филип Крайнович след 6:4 7:5.

Борна започна агресивно и разнообразно, а това видимо му даваше макар и минимален аванс в разиграванията, а хърватинът също така си служеше по перфектен начин с бекхенда си.



Това обаче не прерасна в нищо сериозно, защото след като проби за 4:2, Чорич моментално предаде своя сервис гейм след няколко топки в мрежата и хубав минаващ на Кайнович. Поддема на Филип обаче не спря дотук, а започналия по-добре хърватин започна да греши все повече, като по този начин не само допусна изравняване, а в крайна сметка след втори пореден брейк сдаде и сета.

Втората част започна с размяна на ранни пробиви, а трудно можеше да се каже, че някой взимаше контрол над събитията на корта. Драмата дойде в самия край на сета, когато слабо начало на сервис гейм за Крайнович даде два последователни, а в последствие и трети сетбол на съперника му, но сърбинът показа характер и не позволи да се стигне до изненади. Той дори използва психологическото си предимство от изравняването за 5:5 и вдигна оборотите, а по този начин успя да спечели и следващите два гейма, с което си осигури и място на полуфинала.



Местната звезда Aтилa Бaлaш даде всичко от себе си, но не успя да зарадва домашната публика с още една победа и след 6:3 6:4 срешу Пиер-Юг Ербер непусна турнира. Унгарецът отново показа качества и игра доста равностойно, но по един пробив в двата сета му костваха отделните части, а по този начин и мача. За Балаш остава положителните емоции и сериозното колечество точки, които ще добави в актива си.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крайнович надделя над Чорич и ще срещне Ербер на полуфинала в Будапеща В

Коментари





Следвайте ни в Facebook