Крайнович отново демонстрира блестяща форма; Давидович Фокина сюрпризира Хуркач

от в 02:35 на 03.09.2020
Марк Хаджижеков
Филип Крайнович отново показа, че се намира във вликолепна спортна форма; сърбинът постигна лесна победа срещу Маркос Хирон в двубой, продължил малко под два часа - 6:4 6:1 6:3. Така Филип се класира за третия кръг на US Open 2020, където той ще срешне Давид Гофен, който се наложи над Лойд Харис в четири части.

Сърбинът стартира двубоя по възможно най-добрия начин, пробивайки рано в откриващия сет. Макар че 96-тият в света започна да намира ударите си по-чисто, което му помогна да върне пасива си от брейк, Крайнович повиши нивото си точно когато трябваше, за да пробие наново, а този път връщане назад за американеца нямаше.

Втората част премина изцяло под контрола на Крайнович, като сърбинът умело комбинираше стабилните си удари от основната линия с технични уинъри, реализирани по изключително прецизен начин. Така набързо частите станаха две в полза на сърбина, който се възползва от един слаб сервис гейм на противника в третия сет, за да се поздрави в крайна сметка с успеха в срещата.

Алехандро Давидович Фокина пък изненада Хуберт Хуркач в битката на новото поколение с 6:4 1:6 6:2 6:2. В трерия кръг на US Open Алехандро ще се изправи срещу Камерън Нори, надделял над Федерико Кория с 6:3 6:4 6:4.

Притежавайки изключително агресивен стил на игра, и двамата тенисисти се стремяха да наложат високо темпо още от самото начало на двубоя. Испанецът обаче демонстрира по-здрави нерви в тези моменти от своя съперник и в крайна сметка съумя да осъществи ключов пробив, който му позволи да поведе в отделните части.

Хуркач обаче побърза да отговори подобаващо; полякът започна да намира значително по-чисто топката, като плоските му удари не рядко се превръщаха в свирепи безответни уинъри. Това позволи на Хуберт скоропостижно да се поздрави с два брейка на сметката си, за да достигне до паритет в сетовете.

И в последвалия сет обаче се наблюдаваше размяна на ролите, тъй като Фокина този път вдигна оборотите, за да стигне до пробив в третия сет. Впоследствие испнецът дублира това си преимущество, за да поведе отново в отделните части, като четвъртата се разви по огледален начин спрямо третата, а така младокът се класира за третия кръг на турнира.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крайнович отново демонстрира блестяща форма; Давидович Фокина сюрпризира Хуркач Марк Хаджижеков

Коментари





Следвайте ни в Facebook