Крайнович застана на пътя на Алиасим; Рууд отстрани Хачанов след трисетов сблъсък

от в 14:41 на 14.09.2020
Диана Андреева


Въпреки че не показа много убедителна игра, Филип Крайнович се справи с младата канадска звезда Феликс Оже-Алиасим. Двубоят приключи с 6:4 7:5, като благодарение на днешния си успех, сърбинът си осигури двубой срещу Кайл Едмънд или квалификант/щастлив-губещ.

През първата част и двамата тенисисти не играха никак добре, но Крайнович беше по-предпазлив и се стремеше да вкарва топката в очертанията на корта, като по този начин принуждаваше Феликс, който се опитваше да бъде агресивен, да прави непредизвикани грешки.

https://twitter.com/WeAreTennis/status/1305461849740185601?s=19

Началния удар на Крайнович също не беше никак убедителен, като той вкара едва 39% от първия си сервис, но въпреки всичко сърбинът, възползвайки се от двойните грешки и слабата игра на мрежата на своя опонент, успя да си извоюва два брейка, с което поведе с 5:2.

Независимо от проблемите, които настъпиха в играта на световиня номер 29 при опита му да сложи край на първата част, той успя да затвори сета в своя полза .



Във втората част Алиасим играеше все по-добре и по-добре с всеки изминал гейм, но младия канадец се пропука, докато сервираше за 6:5 в своя полза, като по този начин след близо двучасова битка, Феликс предаде мача.

Изненадваща загуба допусна 16-ия в световната ранглиста Карен Хачанов, който след трисетова битка отстъпи на младия Каспър Рууд. Двамата си размениха по сет, което вкара мача в решаваща трета част, но в нея норвежецът не остави никакви шансове на своя опонент, с което сложи край на двубоя - 6:3 3:6 6:1.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крайнович застана на пътя на Алиасим; Рууд отстрани Хачанов след трисетов сблъсък Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook