Крейчикова бе затруднена, но изкова победа на старта; Анисимова отстрани Джорджи

от в 03:35 на 10.10.2021
Владислав Риждов

Барбора Крейчикова трябваше да се потруди доста, но не допусна изненада още на старта и записа труден успех над Зарина Диас в Индиън Уелс - 6:4 3:6 6:1.

Третата в схемата започна срещата по впечатляващ начин. Крейчикова на бърза ръка реализира двоен брейк и изглеждаше, че задачата й ще бъде по-лесна от очакваното. Диас обаче бе на друго мнение и много бързо успя да възстанови равенството в резултата за 3:3. След като претъпря известен спад в играта си, чехкинята отново взе инициативата. Този път Крейчикова не допусна да се стигне до ситуацията, която се разигра в началото на двубоя и без да дава нито гейм повече на съперничката си, поведе в общия резултат. Вторият сет също започна под контрола на шампионката от Ролан Гарос. Световната номер 5 дръпна с 3:1 в геймовете и си изгради комфортен аванс, ала казахстанката не се предаде толкова лесно. Диас не само заличи преднината на Крейчикова, но и спечели последните пет гейма от частта, за да изравни сетовете. В решителния такъв фаворитката в мача се върна бързо към познатото си състояние. Крейчикова доминираше от самото начало, като демонстрира солидна игра до самия финал, поздравявайки се с дебютен успех в Мастърс надпреварата. 

Младата Аманда Анисимова изигра втори пореден солиден двубой и отстрани Камила Джорджи в последователни сетове. Любимката на домакините, която към момента заема 81-ва позиция в ранглистата и не се радва на най-добрия сезон в своята кариера, надделя над италианката с резултат 6:4 6:1 и в спор за място на осминафиналите ще премери сили с Барбора Крейчикова.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова бе затруднена, но изкова победа на старта; Анисимова отстрани Джорджи Владислав Риждов
Теми:  
Аманда Анисимова | барбора крейчикова | индиън уелс | мастърс 1000 | Обзори | тенис турнир в индиън уелс

Коментари





Следвайте ни в Facebook