Крейчикова осъществи зрелищен обрат над Контавейт и е на победа от титлата в Сидни!

от в 08:06 на 14.01.2022
Диана Андреева

Анет Контавейт и Барбора Крейчикова са сред новоизгрелите звезди в WTA Тура. Двете състезателки бяха сред най-доминиращите тенисистки в края на миналия сезон, а днес се изправиха една срещу друга в спор за място на финала в Сидни. Макар че мачът започна повече от категорично в полза на естонката, последваха оспорвани два сета, които в крайна сметка осигуриха възможност на Крейчикова да напусне корта в ролята на победителка с 0:6 6:4 7:6(12). 

Крейчикова започна мачът на високи обороти и постави под напрежение своята опонентка още в откриващото подаване от двубоя. Контавейт се спаси от ранен пробив, което сякаш и вдъхна сериозна доза увереност и тя започна да впечатлява зрителите на корта с играта си. Световната номер седем спечели последвалите пет гейма в сета и не след дълго "върза геврек" на своята опонентка и откри общия резултат в своя полза. 

Във втората част Крейчикова бе тази, която стоеше по-добре на корта и често търсеше пътя на атаката, за да предизвиква неточности от ракетата на съперничката. Така още в първия гейм чехкинята се сдоби с три брейкбола, които обаче бяха отразени от Контавейт след чудесно пласирани сервиси. Шампионката от Ролан Гарос продължи да бъде изключително агресивна при ретур, което й се отплати в края на сета, когато бе реализиран първият пробив в нейна полза в срещата, отишъл в актива й - 5:4. Началният удар на Крейчикова работеше на високи обороти, което елиминираше опасността от рибрейк и не след дълго втората част отлетя в полза на световната номер четири. 

Равностойната игра от страна на двете тенисистки бе налице в решаващия сет. Крейчикова бе тази, която изпитваше повече трудности при собствен начален удар и точно заради това не успя да затвърди пробива си и допусна мигновен рибрейк в началните минути на частта. От там насетне до края никой не предаде сервиса си, като Контавейт дори пропиля три мачбола при 6:5, за да се стигне до закономерен тайбрек. 

В решаващия дълъг гейм както Крейчикова, така и Контавейт показаха завидно хладнокръвие и в ключовите моменти не се поддаваха на напрежението. След нови четири загубени точки за мача, Контавейт допусна фрапантна неточност, която сложи точка на този повече от оспрован двубой след 14:12 в тайбрека.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крейчикова осъществи зрелищен обрат над Контавейт и е на победа от титлата в Сидни! Диана Андреева
Теми:  
wta | анет контавейт | барбора крейчикова | Обзори | сидни | тенис турнир в сидни

Коментари





Следвайте ни в Facebook