Кремъл: Александрова спря Сабаленка, Сакари сломи съпротивата на Халеп

от в 19:03 на 22.10.2021
Тея Кръстева

Световната номер 37 Екатерина Александрова шокира водачката в основната схема Арина Сабаленка на домашния турнир Кремъл Оупън с 6:3 6:4, за да се класира за полуфиналите на надпреварата, където ще се изправи срещу Мария Сакари.

Още от началните минути непоставената състезателка набра инерция и съвсем скоро вече бе повела с 3:1 и брейк аванс. До края на първата част Сабаленка не съумяваше да се противопостави на рускинята и инкасирайки нов пробив, изостана със сет пасив - 6:3. Световната номер 2 набързо загуби разочарованието, стартирайки втората част с мигновен брейк - 2:0. Тогава обаче настъпи нов срив в нейната игра, а възползвайки се от колебанията на своята съперничка, Александрова възстанови паритета - 2:2. Решителният момент в сета дойде при 4:4, когато водачката в схемата достигна до цели 3 поредни скри сет бола - 0:40, само че, радвайки се на подкрепата на родната публика, Екатерина Александрова не само спечели своето подаване, но и открадна това на Сабаленка, за да може след час и 13 минути игра да се поздрави с крайната победа.

Световната номер 7 Мария Сакари отстрани двукратната шампионка от Шлема Симона Халеп по пътя към полуфиналите в Русия с 6:4 6:4, осигурявайки си сблъсък срещу Екатерина Александрова.

Първият сет бе изпълнен с безкрайна драма, тъй като и двете тенисистки изпуснаха редица възможности за пробиви. В крайна сметка Сакари потръгна по-добре в двубоя, осигурявайки си аванс от 4:1. Халеп демонстрира класата си, реализирайки рибрейк точно когато гъркинята сервираше за спечелване на сета - 5:4. Силите на румънката обаче стигнаха дотук и въпреки че отрази цели 4 сет бола, Симона Халеп не успя да реализира пълен обрат - 6:4.

Сакари набра невероятна инерция и във втората част, повеждайки с фамозното 5:1. Ето, че Халеп не се бе предала и успя да възстанови паритета, реализирайки 2 поредни рибрейка - 5:4. Картинката от първата част обаче се повтори и предавайки отново подаването си в последния момент, световната номер 19 напусна надпреварата в Русия.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кремъл: Александрова спря Сабаленка, Сакари сломи съпротивата на Халеп Тея Кръстева
Теми:  
кремъл

Коментари





Следвайте ни в Facebook