Креси влезе сериозно под кожата на Медведев, но все пак до изненада не се стигна

от в 08:56 на 24.01.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев се изправи за пръв път в кариератата си срещу Максим Креси и едва ли ще иска да повтори изживяването в скоро време. Най-високоранкираният играч в турнира беше принуден да изиграе изключително тежък мач и определено психиката му се разклати сериозно в определен момент, но все пак до изненада не се стигна и руснакът се наложи с 6:2 7:6(4) 6:7(4) 7:5, което му гарантира място в четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън и предстоящ двубой с Феликс Оже-Алиасим.

Креси имаше видими проблеми със сервиса си в първите минути и допускаше огромно количество двойни грешки, което позволи на Медведев да поведе с ранен пробив. Непоставеният състезател изпълняваше вторите си сервиси с над 200 киолметра в час, а рискът не се отплащаше почти никога и лесните точки в актива на руснака се трупаха. Световният номер две пък имаше огромно предимство при разиграванията от основната линия, като отлично разчиташе атаките към мрежата на опонента си и реализира още един брейк, с който с гарантира успеха в сета.

Постепенно американецът стабилизира началния си удар, а това му позволяваше да отиграва далеч по-лесни волета и ефективността му в близост до филето се покачи рязко. Проблемите на ретур обаче така и не се решиха, защото Медведев имаше пълен контрол в сервис геймовете си и не се чувтваше застрашен по никакъв начин в тях. Креси се опитваше да отиграва всеки ретур с огромна доза риск, но това по никакъв начин не се отплащаше и в крайна сметка се стигна до тайбрек, където логиката възтържествува и фаворитът се доближи на само една част от класиране за четвъртфиналите.

Доминацията на сервиращите стана още по-сериозна в третия сет, в който не видяхме нито едно равенство и закономерно се стигна до нов дълъг 13-ти гейм, където Медведев пръв се откъсна напред с мини пробив за 4:3, само че 198-сантиметровият състезател се отчете с два неспаяеми ретура и обърна нещата в своя полза, намалявайки пасива си на 1:2 сета.

Четвъртата част предложи купища възможности за пробив пред Медведев, но Креси варираше отлично с посоката на подаванията си и и съумяваше да се измъкне. Световният номер две определено вече показваше сериозни признаци на нервност, като провеждаше монолози на висок глас и започна да допуска нехарактерни неточности от дъното на корта. Играта продължи напълно равностойно до 5:5, когато пред миналогодишният финалист се откриха поредните шансове да отнеме подаването на съперника си и този път той се справи, след като пласира блестящ минаващ удар от форхенд и впоследствие с лекота затвори мача в своя полза.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Креси влезе сериозно под кожата на Медведев, но все пак до изненада не се стигна Калоян Соколов
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън | даниил медведев | максим креси | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook