Крейчикова разгроми двукратната шампионка Азаренка и е във финалната осмица на АО!

от в 05:30 на 23.01.2022
Мартин Петков

В ранните часове на днешния ден две шампионки от Шлема - Барбора Крейчикова и Виктория Азаренка, излязоха в среща за място на четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън. Вика изглеждаше като фаворит, поне на хартия, все пак не трябва да забравяме, че двете ѝ титли от Шлема са именно на кортовете в ,,Мелбърн парк". Чехкинята обаче впечатли с агресивна настройка в разиграванията, превъзходство в играта на ретур и значително по-голяма концентрация във важните моменти, за да може в крайна сметка да спечели след 6:2 6:2 и да се класира за дебютен четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия.

Още в първите минути на двубоя Крейчикова стигна до шанс за пробив, като веднага последва грешка на Азаренка при удар над глава, който означаваше брейк аванс за шампионката от Ролан Гарос. Видимо се забелязваше, че в играта на световната номер 4 цари спокойствие, докато именно то се оказа една от липсващите съставки за беларуската тенисистка, която допусна нов спад и с двойна грешка предаде подаването си. По-високоранкираната състезателка моментално се възползва, справяйки се безупречно на начален удар, за да запише откриващата част на сметката си.

Втората част се оказа още по-комшмарна за Азаренка, чиято игра се разпадна напълно, а нейната съперничка имаше точки за пробив при всяка едно от подаванията ѝ. Още в първия гейм Крейчикова се възползва от кризата в действията на бившата номер едно, за да вземе ранен пробив аванс. За радост на Вика, скоро след това настъпи спад в играта на чехкинята и двукратната шампионка от Шлема възстанови паритета. За нейно съжаление, както и на феновете ѝ по трибуните, това се оказа последния момент на равнопоставеност между двете на корта, защото Крейчикова си върна настроението в играта и краят на двубоя не закъсня.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крейчикова разгроми двукратната шампионка Азаренка и е във финалната осмица на АО! Мартин Петков
Теми:  
australian open | wta | Аустрелиън Оупън | барбора крейчикова | виктория азаренка

Коментари





Следвайте ни в Facebook