Крис Евърт: Григор Димитров е способен да обърка сметките на претендентите

от в 12:34 на 23.05.2022
Мартин Петков

Крис Евърт несъмнено е една от най-великите тенисистки в историята, като в колекцията ѝ личат цели 18 титли от Големия Шлем. В хода на последната половин година американката бе диагностицирана с рак на яйчниците, но за всеобща радост лечението ѝ премина повече от добре и тя постоянно започва да се възстановява, поради което ще изпълнява дистанционно ангажиментите си към Eurosport по време на тазгодишния Ролан Гарос.

Бившата номер едно в скорошно интервю за международната телевизионна компания по повод старта на втория ,,мейджър" турнир за годината бе запитана какви са нейните очакванията към представянето на родния ни представител Григор Димитров и докъде според нея би могъл да стигне той в надпреварата. Ето и какво сподели седемкратната шампионка в Париж:

"Клей сезонът за него е много добър до момента. През последните седмици гледах много от мачовете на Григор и си личи, че е в чудесна форма. През последната година той сякаш преоткри радостта си от тениса и отново играе с много енергия и амбиция. Изглежда, че тренира по-усърдно отвсякога и непрестанно търси нови начини да усъвършенства играта си. Много съм впечатлена от Григор, наистина. Сигурна съм на 99%, че някой измежду Джокович, Надал и Алкарас ще спечели титлата, но в същото време има една група от 5-6 тенисисти, които винаги биха могли да объркат сметките на фаворитите. Според мен Димитров е в тази група, защото той е способен да изненада претендентите. Радвам се да го виждам толкова щастлив както на корта, така и извън него, тъй като е страхотен човек, а винаги е хубаво да виждаш добрите момчета да побеждават" - завърши легендарната американка


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крис Евърт: Григор Димитров е способен да обърка сметките на претендентите Мартин Петков
Теми:  
бг тенис | григор | григор димитров | димитров | интервюта | крис евърт | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook