Крис Евърт: Медведев няма слабости в играта и е заслужен номер едно

от в 15:06 на 14.03.2022
Калоян Соколов

Едва ли ще сбъркаме, ако обявим Даниил Медведев за играчът, който се развива с най-бързи темпове през последните години. Руснакът до неотдавна беше просто един невротичен младок с редки прояви на гениалност и никой не очакваше особени геройства от него в ATP Тура. Медведев обаче изцяло промени отношението си към спорта, започна работа с психолог и успехите не закъсняха. 26-годишният състезател е тенисистът с най-постоянни резултати от 2019-а насам и заслужено се превърна в новия световен номер едно, макар че сериозна роля изигра решението на Новак Джокович да не се ваксинира, което го спря от участие на тазгодишния Аустрелиън Оупън.

Не можем обаче да отречем невероятната положителна метаморфоза на московчанина, а самата Крис Евърт изрази възхищението си от прогреса на лидер в ранглистата, заявявайки следното:

"Медведев напълно заслужава да е начело в световната класация, вземайки предвид представянето му през последните месеци. Той вече е завършен шампион и се чувства напълно комфортно в мачовете на най-големите арени, когато е изправен срещу другите топ играчи. Даниил е свикнал да постига важни победи, както и да достига до заключителните фази на турнирите. Определено той сериозно разви своите качества, като вече на практика не можем да открием негови слабости" - завърши 18-кратната шампиона от Шлема.

Източник: Sportskeeda

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крис Евърт: Медведев няма слабости в играта и е заслужен номер едно Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | интервюта | крис евърт | номер едно

Коментари





Следвайте ни в Facebook