Крис Кермод напуска президентския си пост в ATP в края на сезона

от в 12:14 на 08.03.2019
В
В края на годината Крис Кермод (президент на ATP) напуска своята позиция, по собствено желание.

Той ще направи този ход, за да успокои страстите сред състезателите с по-ниско класиране и въпроса относно наградните им фондове.
"За мен беше привилегия да бъда изпълнителен директор и президент на АТР от 2014 година насам. Горд съм от постигнатото през това време. Искам да благодаря на всички в АТР, играчи и турнири за подкрепата през годините"

Мнението на играчите относно това е раздвоено. От една страна Новак Джокович подкрепя смяната, докато Рафаел Надал бе скептичен за тази промяна.

Матадора заяви: "Промяната е дълъг процес. Новият президент ще има нужда от време да изгради свой екип, по мое мнение смяната на президента ще спре процеса на подобрение в нашия спорт."

Рафа изложи като доводи идващия финален турнир на АТР и новия договор, който трябва да бъде подписан, както и всички организациони работи около идващата нова АТР Cup.

Крис Кермод сключи огромен рекламен договор през 2015 с Emirates, както и допринесе до внушителното увеличаване на наградните фондове на турнирите от веригата ATP.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Крис Кермод напуска президентския си пост в ATP в края на сезона В

Коментари





Следвайте ни в Facebook