Критериите за участие на US Open 2020

от в 18:10 на 07.08.2020
Анисия Стоева


След месеци на лутане и въпроси тенисът наближава своето завръщане. Първият турнир от Големия шлем през възобновяващия се сезон ще бъде US Open, който се очаква да започне на 31 август.
Поради пандемията USTA трябваше да направи някои промени особено с решението за отмяна на квалификациите. В турнирите от Шлема стартират 128 играчи, като 104 от тях се класират въз основа на ранкинга. По-ниско класираните пък играят в квалификационните кръгове, а от тях 16 продължават. Останалите осем се запълват от така наречените ,,уайлдкардс". Тази година няма да има квалификации, така че 120 състезатели ще се класират въз основа на техния ранкинг, а останалите осем ще бъдат уайлдкардс.

Списък с участници на US Open 2020 - мъже


us open




Поради липсата на тези кръгове списъкът за вписване се основава на ранкинга. Отговорните лица за Откритото първенство на Щатите съставиха вече един такъв.
Новак Джокович оглавява списъка, тъй като е действащият номер 1. Тази година на US Open няма да вземат участие Роджър Федерер и Рафаел Надал. И така, ако иска да вдигне трофея, Джокович ще трябва да мине през младите звезди Даниил Медведев, Доминик Тийм, Александър Зверев и т.н. Трима играчи използваха защитеното си класиране, за да влязат в списъка, като последният от тях е индиецът Сумит Нагал, класиран на 127-о място.


us open



Списък с участници на US Open 2020 - жени

От страна на жените също няма квалификации, вписването бе съставено по ранкинга, точно както при мъжете.


us open



Световната №1 Ашли Барти отказа да участва в надпреварата тази година. Така Симона Халеп е водеща в списъка, който включва още много шампионки като Серина Уилямс, Бианка Андрееску, Наоми Осака, Петра Квитова, Гарбине Мугуруса, Винъс Уилямс и т.н. Четири участнички са използвали защитения си ранкинг, за да влязат в основната схема, в това число и Цвети Пиронкова.


us open








Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Критериите за участие на US Open 2020 Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook