Кризата за Шаповалов продължава! Този път преклони глава пред Беноа Пер

от в 10:10 на 18.08.2021
Георги Евстатиев

Шестият поставен в Синсинати, Денис Шаповалов, напусна надпреварата още във втория кръг. Беноа Пер се оказа непреодолимо препятствие за канадеца и спечели срещата с 6:3 4:6 7:5. Французинът показа достатъчно стабилно представяне, възползвайки се от разконцентрираната игра на опонента си. За Шаповалов това е трета поредна загуба, като преди това допусна поражения в Гщаад и Торонто.

В началото на първата част и двамата взимаха подаванията си безпроблемно. В седмия гейм обаче световният №10 понижи нивото си и допусна пробив. Тогава младият канадец сякаш се пречупи, като до края на сета не успя да спечели нито един гейм повече. Втората част стартира отлично за Шаповалов, който с агресивна игра успя да вземе подаването на съперника. Това беше единственият пробив в сета, въпреки че и двамата играчи могат да съжаляват заради значителния брой пропуснати възможности.

В началото на решаващия трети сет канадецът отново проби, за да поведе с 1:0. Французинът обаче не се отказа и изравни за 2:2. Неубедителното представяне на сервис на двамата продължи и последва нова серия от пробиви, за да се стигне до 5:5. Оттук насетне Пер не остави шансове на съперника и спечели два поредни гейма и с това се поздрави с крайната победа. На 1/8-финалите ще се изправи срещу младата надежда на италианския тенис Яник Синер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кризата за Шаповалов продължава! Този път преклони глава пред Беноа Пер Георги Евстатиев
Теми:  
беноа пер | денис шаповалов

Коментари





Следвайте ни в Facebook