Крути мерки: Фереро забрани на Алкарас да ползва телефона си до края на Уимбълдън

от в 16:53 на 11.07.2024
Калоян Соколов

Хуан Карлос Фереро разкри, че е забранил на Карлос Алкарас да използва телефона си до края на Уимбълдън. Треньорът на действащия шампион очевидно не е доволен от това колко време заемат технологиите в ежедневието на своя възпитаник от началото на турнира и е предприел сериозни мерки по въпроса, като Карлитос ще може да ползва мобилното си устройство единствено извън тенис комплекса и в хотела.

"Ще запазя за себе си как точно се стигна дотам. Карлос е млад човек и иска псотоянно да следи какво се случва в социалните медии, но това понякога го разконцентрира и пречи на работния процес, защото измества фокуса му на друго място. Опитваме се да правим разнообразни тренировки, защото за него е много важно да изпитва наслада на корта и не искам да му отнемам това. Често вкарваме различни игри в иначе много тежките ни и интензивни сесии, а освен това понякога ходим да играем голф заедно.

Истината е, че не виждам повечето деца да упражняват, каквато и да била мисловна дейност. Те гледат в екраните през цялото време и не мислят за абсолютно нищо, което е пагубно. Виждам същото при юношите, а дори и при някои по-големи хора. В днешно време всички са нонстоп на телефоните и се надявам да не стане по-лошо, защото в противен случай всички ще се превърнем в зомбита - обезпокоено заяви бившият номер едно.

Източник: We Love Tennis

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Крути мерки: Фереро забрани на Алкарас да ползва телефона си до края на Уимбълдън Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервюта | карлос алкарас | любопитно | уимбълдън | хуан карлос фереро

Коментари





Следвайте ни в Facebook