Куери-Накашима и Колинс-Кербер са финалите на Hawaii Open 2019

от в 14:20 на 28.12.2020
Петър Колев

Куери-Накашима и Колинс-Кербер са финалите на Hawaii Open 2019. Това стана ясно след изпълнения с двубои както в мъжката, така и в женската надпревара, втори ден на демонстративния турнир в Хавай.

Първият мач за деня предложи изненадата на турнира, като тийнедърът, намиращ се под №367 в световната ранглиста Брандън Накашима победи вече опитния младеж Тейлър Фриц в последователни сетове - 7:6(4) 6:4. 18-годишният американец започна да играе при професионалистите тази година, след като преди това е участвал в колежанското първенство на САЩ, представяйки Вирджинския университет. По този начин младокът продължава своята серия след безапелационната си победа срещу Крисшън Харисън в първия си мач.

Image

След убедителната си победа в сблъсъка си с Алиса Тобита, опитната белгийка Янина Викмайер отстъпи в 1/2-финалите на Даниел Колинс - 6:3 6:4. Американката прави своя пробив в тениса през 2018 г., когато за първи път завършва сезона в Топ 50 на световната ранглиста, достигайки до 1/2-финалите на Miami Open и Silicon Valley Classic в Сан Хосе.

Image

Засега единственият мач в турнира, състоял се в три сета, се проведе между опитните Сам Куери и Джордън Томпсън. След като спечели първия сет, австралиецът допусна да бъде обърнат, като неговият съперник не му оставя шансове в третия сет, провеждащ се като тайбрек до 10 точки и така се стигна до победа за Куери с 4:6 6:3 [10:1]. Американецът е притежател на 10 ATP титли и може да се похвали с победи над Джокович, Мъри и Надал. Така бяха сформирани финалите на Hawaii Open при мъжката надпревара.

Image

Последният двубой за деня представляваше мач, изпълнен с дълги и красиви разигравания, както и с невероятни удари, изпълнени от Анджелик Кербер и Мисаки Дой. След безапелационен първи сет за германката, нейната съперничка повиши нивото си и достигна до тайбрек във втората част, но отново преклони глава пред намиращата се в страхотна физическа форма Кербер и в крайна сметка отстъпи с 6:1 7:6(2). 31-годишната германка е трикратна шампионка от турнирите от Големия Шлем и бивша №1. По този начин се образуваха финалите на Hawaii Open при жените.

Image

Финалите на Hawaii Open започват днес от 23 ч. българско време с мъжкия финал между Бръндън Накашима и Сам Куери, следван от женския финал, включващ Даниел Колинс и Анджелик Кербер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куери-Накашима и Колинс-Кербер са финалите на Hawaii Open 2019 Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook