Куери: Тенисът не трябва да е олимпийски спорт

от в 17:33 на 22.01.2020
Павел Димитров

Наскоро реновираният "Арияке Тенис Парк" ще бъде домакин на надпреварата между водещите играчи в света (25 юли - 2 август 2020 г.). Това ще е деветият тенис турнир в програмата на Олимпийските игри. Организационният комитет публикува графика на събитията, които ще се проведат в продължение на девет дни, включващи „Супер събота“ и „Златна неделя“.

В първите шест дни на 12-те корта „Арияке“ ще се изиграят мачовете в ранните етапи при мъже сингъл, мъже двойки, женски сингли, женски двойки и смесени двойки. Двубоите от третия кръг и четвъртфиналните сблъсъци при мъжете са насрочени за сряда и четвъртък.

В петък ще видим полуфиналите при мъжете, при двойките (мъже) пък ще се играят мачовете за медали, а при смесените двойки ще се играят полуфиналите. За "Супер съботата" и "Златната неделя" са оставени битките, които ще разпределят останалите комплекти медали.

Освен Доминик Тийм, който реши да остане в Европа и да играе на "червено", повечето топ играчи би трябвало да бъдат в Токио, преследвайки златния медал. Един от тях няма да е американецът Сам Куери - вторият състезател, избрал да пропусне Олимпиадата, както през 2012 и 2016 година. 

Вместо това Сам ще играе на World Team Tennis, като той не намира нищо специално в Олимпийския турнир. Куери каза, че ако има възможност би избирал титла от Мастърс 1000, вместо злато от Олимпиада.

"Не, няма да играя в Токио." - сподели Куери.

"Вместо това ще участвам на World Team Tennis. И без него, пак не планирах да ходя на Олимпиадата. Бях в Пекин през 2008 г. и пропуснах Лондон и Рио. Беше забавно през 2008 г . Не казвам, че не е толкова важен турнир, просто не е приоритет за мен."

"По мое мнение нищо лошо няма да се случи, ако извадят тениса от Олимпийската програма. Много мои приятели дори не знаят, че тенисът е олимпийски спорт. Засенчен е от другите спортове. Бих предпочел да спечеля всеки турнир от сериите "Мастърс", отколкото олимпийско злато."-завърши Сам.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куери: Тенисът не трябва да е олимпийски спорт Павел Димитров
Теми:  
сам куери

Коментари





Следвайте ни в Facebook