Куери взе два тайбрека срещу Ербер; Щруф и Лондеро с ценни победи

от в 00:59 на 13.08.2019
В
Сам Куери надделя в битката срещу Пиер-Юг Ербер, след като спечели два поредни дълги гейма за 7:6(2) 7:6(1). Играещият с ,,уайлдкард” американец ще се изправи срещу Новак Джокович във втория кръг на надпреварата в Синсинати.

Куери и Ербер си размениха по пробив по средата на първия сет, като на французинът на два пъти му се налагаше да отразява сетболи, когато сервираше за оставане в частта. Все пак в тайбрека господарят на корта бе представителят на домакините, който водеше с 5:1 точки при смяната на полетата, а след нея даде още само една, преди да дръпне напред в отделните части.Ербер обаче повиши нивото си и проби рано във втория сет, за да поведе с 4:1, а при 5:3 французинът дори се добра до сетбол на свой сервис, но Куери имаше други планове и върна пробива, като в последвалия тайбрек високият американец се представи още по-добре, отпускайки едва една точка на своя съперник.

Ян-Ленард Щруф постигна ценна победа над 40-годишния Иво Карлович със 7:5 7:6(4). В следващия кръг го очаква Стефанос Циципас.

В първия сет изглед за пробиви нямаше до 5:5, когато ретурите на Карлович започнаха да намират очертанията на полето и на няколко пъти 80-тият в света стигаше до равенство в точките. До пробив обаче така и не се стигна, като последва разпадане на хърватина, който загуби следващото си подаване, при това на нула.В следващия сет Карлович на няколко пъти трябваше да се опазва от нов пробив, но до такъв така и не се стигна, като определящ щеше да бъде тайбрекът. В него минипробивите бяха рядко явление, но при 5:4 в полза на Щруф дойде ред именно на два такива, като по този начин германецът триумфира.

Хуан Игнасио Лондеро пък записа изненадваща двусетова победа над Матео Беретини след 7:6(3) 6:3. Във втори кръг аржентинецът ще има честта да се изправи срещу Роджър Федерер.

В първия сет двамата се пробиха по веднъж непосредствено преди тайбрека, който бе контролиран от Лондеро. Аржентинецът дръпна с 5:1 точки, като този му аванс бе достатъчен, за да поведе в сетовете.Лондеро използва импулса в представянето си, за да пробие по средата на втория сет, като това му бе съвсем достатъчно, за да запише победа в последователни сетове над съперник на толкова високо равнище.

Ето как да гледате на живо тенис БЕЗПЛАТНО

Оцени тази статия:
Куери взе два тайбрека срещу Ербер; Щруф и Лондеро с ценни победи В

Коментари

Следвайте ни в Facebook