Куевас стартира убедително в Белград; Вердаско записа първи успех за сезона

от в 21:36 на 24.05.2021
Владислав Риждов

Пабло Куевас се класира за втория кръг на надпреварата в Белград. Уругваецът премина убедително през младата надежда на домакините Миомир Кецманович - 6:3 6:2 и очаква Федерико Кориа от Аржентина в следващия си мач.

Куевас, който достигна до полуфиналите в Женева през изминалата седмица, тръгвайки от квалификациите, не демонстрира никакви признаци на умора и се придвижваше по отличен начин на корта. До средата на първия сет двамата печелеха своите подавания, а след това световния номер 91 взе инициативата и проби за 4:2. Уругваецът си служеше чудесно със своя начален удар и в комбинация със солидната си игра от дъното на корта, затвори частта в своя полза.

Във втория сет сценария не се промени. Куевас стартира на високи обороти и направи брейк още в самото начало на частта, за да поведе с 3:1. Кецманович от своя страна показа добри показатели на сервис, но правеше много грешки, които му попречиха да окаже съпротива на опитния си съперник. Куевас продължи с доминацията си и проби за втори път сърбина, осигурявайки си възможността да затвори мача на собствено подаване. Кецманович обаче стартира агресивно и бързо поведе с 0:40, ала не можа да се възползва от шансовете си, а след това пропусна още един брейкбол, преди 35-годишният Куевас да се поздрави с победата.

В друг мач от днешния ден Фернандо Вердаско записа първата си победа от началото на сезона, надигравайки в два сета Лука Пуй - 7:5 6:2. Вердаско, за когото това бе едва пети мач за годината, очаква във втори кръг друг френски представител в лицето на Адриан Манарино.

Първият се бе доста оспорван, като испанският ветеран на два пъти повеждаше с пробив аванс, но Пуй съумяваше да изравни резултата. При 4:4 двамата спечелиха убедително следващите си подавания, след което последва нов брейк от страна на Вердаско. Сервирайки за сета, левичарят не допусна спад и поведе в общия резултат.

37-годишния Вердаско стартира втория сет на високи обороти и бързо си осигури комфортен аванс в резултата, повеждайки с 4:1. До края испанеца отрази само една точка за пробив, а Пуй, който подобно на съперника си се възстановяваше дълго време от контузия, така и не успя да навлезе в нужния ритъм и след час и 33 минути Вердаско се поздрави с крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куевас стартира убедително в Белград; Вердаско записа първи успех за сезона Владислав Риждов
Теми:  
пабло куевас | тенис турнир в белград | фернандо вердаско

Коментари





Следвайте ни в Facebook