Кулата от Тандил се завърна с победа! Иснър също продължава напред

от в 07:27 на 20.02.2019
В
Дел Потро се завърна с двусетова победа над Нишиока след 6:3 7:5 за 1 час и 50 минути.



Аржентинецът беше по-активния от двамата през първата част, а дори да не беше в оптимална форма, то той не го показваше и се бореше за всяка точка. Един пробив за 5:3 реши изхода на първия сет, но в крайна сметка интересното беше, че точно преди това японецът имаше първата си възможност за брейк, която не успя да реализира, а при 5:3 дори водеше 15:40 преди да загуби часта с 6:3.

Във втория сет двамата отново бяха сравнително равностойни, а на пробива на Хуан за 3:2, Нишиока отговори с рибрейк. Така те продължиха да се движат рамо до рамо, а видимо кулата от Тандил се пазеше леко. Това си пролича и когато при 5:5 той рязко вдигна нивото, нещо на което Йошихито нямаше отговор и така и мача приключи още преди тайбрека.



 

Във следващия кръг Дел Потро ще има тежък съперник в лицето на шампиона от Ню Йорк преди няколко дни Райли Опелка, а това ще бъде и първи сблъсък между тях.

Поставеният под номер 2 в тазгодишното издание на турнира във Флорида също продължи напред. Джон Иснър не разочарова феновете си и надделя с 6:3 7:6(4) над Петър Полански.

В първия сет канадецът бе пробит едва веднъж и то на нула, а любопитното е, че всъщност Петър взе всички останали свои сервис геймове в сета на нула, освен онзи. През това време Иснър не позволи изненади и бързо се справяше със своите подавания, въпреки че за целия сет вкара едва 4 аса, но той рядко допускаше колебания играта от дъното на корта, а така и затвори часта с 6:3.



През втория сет пробиви нямаше, а единствено първият сервис гейм на Джон беше по-оспорван. В него американецът мина през 5 дюса и спаси цели 4 точки за брейк. През това време пък Полански от своя страна нямаше трудности в геймовете освен при 5:5, където Иснър имаше 2 скрити мачбола, но те не му помогнаха и на двамата им се наложи да играят тайбрек. Там американецът проби рано, а въпреки че изпусна този си аванс за малко, той отново съумя да направи това при 2:2 и това му даде и комфортна преднина, която му позволи и да затвори мача малко по-късно след 7:4 в дългия гейм.

Във спор за място на 1/4 финалите Иснър ще играе с Лукаш Лацко, а двамата са играли 3 пъти досега, като американецът води с 3:0.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кулата от Тандил се завърна с победа! Иснър също продължава напред В

Коментари





Следвайте ни в Facebook