Куон се класира за първия си АТП финал след труден мач срещу Бублик!

от в 17:59 на 25.09.2021
Георги Евстатиев

Сун-ву Куон изненада Александър Бублик на полуфиналите в Нур Султан. Южнокореецът постигна трудна победа в три сета - 3:6 7:5 6:3 и по този начин се класира за първия си финал в кариерата си на ниво АТП. Двамата стояха равностойно на корта до самия край, като Куон на три пъти проби и наниза седем аса по пътя към последната фаза на надпреварата.

В началото на първия сет играчите съумяваха да взимат подаванията си въпреки недотолкова убедителното им представяне на начален удар. Едва в осмия гейм Бублик успя да се възползва от несигурната игра на южнокорееца и след пробив за 5:4 не изпита сериозни трудности на собствен сервис, за да запише частта на сметката си.

Равностойната игра продължи и във втория сет. Куон започна по-добре, повеждайки с 2:0, но Бублик реализира моментален рибрейк. При 6:5 Куон демонстрира невероятна защита, която често водеше до грешки на казахстанеца, и осъществи решителен пробив, с който вкара срещата в трети сет.

82-ят в света показа по-голяма концентрация в третата част и не позволяваше на Бублик толкова лесно да печели точки. Със стабилна игра от основната линия Куон успя рано да пробие подаването на съперника, като след това нямаше проблеми и затвори мача в своя полза след точно 2 часа игра. На финала утре кореецът ще се изправи срещу Джеймс Дъкуорт, който победи Иля Ивашка по-рано днес.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Куон се класира за първия си АТП финал след труден мач срещу Бублик! Георги Евстатиев
Теми:  
александър бублик | атп | сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook