Купа Дейвис: Ново разочарование за Канада класира Казахстан към четвъртфиналите

от в 16:52 на 28.11.2021
Диана Андреева

Отборът на Казахстан е първият известен четвъртфиналист на Финалите на Дейвис Къп 2021! Това стана факт след нова убедителна победа на сметката на тима, който до момента има едва едно допуснахо поражение в хода на събитието. През днешния ден в "жертва" на Бублик и компания се превърнаха канадците, които със сигурност остават извън финалниге осем, защото нямат никакви шансове да излязат от групата си.

Кампанията на Казахстан бе открита от Михаил Кукушкин, който беше сериозно тестван от Брейдън Шнур. Двамата сътвориха истинско шоу, което сложи подобаващо начало на деня, но в крайна сметка успехът отиде на сметката на ветерана Кукушкин - 6:3 6:7(5) 7:5.

Впоследствие придемството на казахстанците бе удвоено, тъй като Александър Бублик не остави шансове на световния номер 133 Васек Поспишил. Едва 59 минути му бяха нужни да надиграе своя противник - 6:2 7:6(6), и с това да донесе радост на страната си, класирайки я към следващия етап от турнира. Макар и сега да предстои двойков мач между двете страни, крайният победител е известен и това е Казахстан.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Купа Дейвис: Ново разочарование за Канада класира Казахстан към четвъртфиналите Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | вашек поспишил | дейвис къп | купа дейвис финали | михаил кукушкин

Коментари





Следвайте ни в Facebook