Купа "Дейвис": Джокович и Синер един срещу друг за трети път в последните 10 дни (програма)

от в 10:08 на 25.11.2023
Калоян Соколов

Австралия вече намери мястото си в 1/2-финалите на Купа "Дейвис", а днес ще стане ясно срещу кого ще се изправят "кенгурата" измежду Италия и Сърбия. Това означава, че за трети път през последните 10 дни ще се насладим на мач противопоставящ Новак Джокович на Яник Синер, които си размениха по една победа на ATP финалите в Торино.

Разбира се, то тази на сърбина беше далеч по-ценна, защото дойде в сблъсъка за титлата и по този начин световният номер едно нанесе едва второ поражение в последните 19 мача на италианеца, като увеличи преднината си до 4:1 в преките си срещи с него.

Въпреки малкото им време за почивка, то двете тенис звезди отлетяха веднага за Малага и имаха основен принос за победите на страните си в 1/4-финалите. Джокович надви Камерън Нори в два сета и узакони триумфа на Сърбия над Великобритания, докато Синер беше в основната на обрата за Италия срещу Нидерландия, печелейки по един мач на сингъл и двойки.

Сблъсъкът между Италия и Сърбия ще стартира днес след 13:00 часа, а първи на корта ще излязат вторите ракети на държавите. Сърбите ще разчитат на Миомир Кецманович, който постигна страхотна победа над Джак Дрейпър преди два дни, а италианците са решили да сменят Матео Арналди с Лоренцо Музети, тъй като Арналди бе надигран от Ботик ван де Зандсхулп.

Със сигурност обаче Новак Джокович и Яник Синер ще излязат на корта в битката на първите ракети, която вероятно ще започне след 15:00 часа българско време, а ако резултатът е равен след първите два мача, то ще се стигне до решителна среща на двойки.

Програмата за 1/2-финала в Купа "Дейвис" между Сърбия и Италия:

1.Лоренцо Музети - Миомир Кецманович (не преди 13:00 часа)

2. Яник Синер - Новак Джокович

3. решителен мач на двойки, ако резултатът е 1:1 победи (след необходимата почивка)

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Купа "Дейвис": Джокович и Синер един срещу друг за трети път в последните 10 дни (програма) Калоян Соколов
Теми:  
atp | италия | купа дейвис | новак джокович | програма | сърбия | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook