Куриоз на Уимбълдън: Медведев забрави резултата и предаде сет, който не беше свършил (видео)

от в 10:14 на 04.07.2024
Калоян Соколов

Даниил Медведев се оказа в куриозна ситуация по време на мача си от втория кръг на Уимбълдън. Бившият номер едно изживя тежки моменти по време на първия сет срещу французина Алеександър Мюлер, който действаше много разнообразно и заслужено достигна до тайбрек, където отвори преднина от 6:3 точки. Медведев пък явно мислено вече беше отписал сета, защото след тази точка си седна в стола за почивка и започна да жестикулира нервно към своя щаб.

Това провокира намесата на съдията на стола, който трябвше да обясни на руснака, че сетът все още не е свършил, а на Даниил видимо му стана неудобно и се изстреля обратно към игралното си поле. Изглежда обаче от това действително нямаше особена нужда, защото миналогодишният 1/2-финалист загуби и следващото разиграване, което вече наистина маркира края на честта, а Жил Сервара и Жил Симон видимо се забавляваха с поведението на своя възпитаник, съдейки по техните широки усмивки.

Все пак логиката възтържествува и петият поставен осъществи обрат, за да продължи напред след успех с 3:1 сета над световния номер 102, а самата ситуация доста напомни на онзи полуфинал в Хале между Роджър Федерер и Кей Нишикори през 2014-та, когато Маестрото се приготвяше да изпълни сервис, докато японецът го чакаше на мрежата, защото мачът вече беше приключил с победа на Федерер.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Куриоз на Уимбълдън: Медведев забрави резултата и предаде сет, който не беше свършил (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | любопитно | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook