Късмет за Томова: Заменя световната №3 и ще стартира от втория кръг в Ийстбърн!

от в 14:50 на 20.06.2022
Мартин Петков

Виктория Томова през отминалата седмица даде старт на тревния си сезон, като се включи в квалификациите на надпреварата в Ийстбърн, който изиграва ролята на последна подготовка преди започващия другия понеделник Уимбълдън. Първата ни ракета постигна безапелационен успех в първия кръг, който ѝ от отреди през вчерашния ден да срещне ветеранката Кирстен Флипкенс, която е бивша полуфиналистка от най-стария тенис турнир, за място в основната схема на надпреварата в английския град, като софиянката отстъпи на именитата си съперничка след три сета в оспорван до последния момент двубой, но остави доста добри впечатления с представянето си.

Преди по-малко от час стана ясно, че родната представителка ще получи възможност да придобие още по-добра игрова практика преди участието си на третия ,,мейджър" за годината, тъй като шампионката от Берлин и втора поставена на турнира в Ийстбърн - Онс Жабер, е взела решението да се оттегли от надпреварата на сингъл, което за наша радост, позволява на Вики да намери място в основната схема под формата на ,,щастлива губеща". Българката, която се превръща в своеобразна водачка на долната половина в турнира, предстои да открие кампанията си с мач директно от втория кръг, където ще се изправи срещу световната номер 37 Шелби Роджърс.

При успех и достигнане на осминафинал, то там българката я очаква да премери сили с една от трите белгийки Елизе Мертенс, Мария Заневска и потенциален сблъсък-реванш с Кирстен Флипкенс. Най-високо поставена в четвъртината на Вики е Гарбинье Мугуруса, която е бивша шампионка от Уимбълдън, и ако си представим един мечтан рейд от страна на първата ни ракета напред в турнира, то във фазата на полуфиналите навярно ще срещне една измежду топ 8 поставените Мария Сакари и Йелена Остапенко.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Късмет за Томова: Заменя световната №3 и ще стартира от втория кръг в Ийстбърн! Мартин Петков
Теми:  
wta | бг тенис | виктория томова | ийстбърн | онс жабер | щастлив губещ

Коментари





Следвайте ни в Facebook