Кузманов бе близо до първата си победа на Sofia Open, но все пак отстъпи в първи кръг

от в 19:52 на 09.11.2020
Марк Хаджижеков

Димитър Кузманов за жалост не успя да се поздрави с първата си победа на Sofia Open. Пловдивчанинът се поздрави с успеха в първата част срещу Салваторе Карузо, но в крайна сметка допусна обрат. Така след 4:6 6:4 6:4 италианецът се класира за осминафиналите в столицата ни, където той ще се изправи срещу втория поставен в лицето на Феликс Оже-Алиасим. 

Двубоят започна прекрасно за сънародника ни, който реализира пробив още в първото подаване на своя опонент. За жалост обаче последва спад, коствал аванса от брейк на Мико, а скоро Карузо съумя и да изравни геймовете. 

Кузманов умело разиграваше от основната линия, като мачът се открояваше с продължителни разигравания, в които тенисистите играха активно, отстъпвахайки рядко зад основната линия. 

При 4:3 дойде ред на нов подем на Мико, който достигна до общо четири възможности за пробив, но в тези моменти 86-тият в света демонстрира железни нерви, за да спаси подаването си и отново да достигне до паритет в резултата. 

Пропуснатите шансове обаче не само че не разколебаха пловдивчанина, ами и го мотивираха сериозно, тъй като впоследствие Мико вдигна оборотите, за да съумее да пробие при 5:4, а с това и да се доближи на сет от първата си победа на Sofia Open. 

През втората част за жалост Кузманов понижи нивото си, което позволи на Карузо да започне да контролира голяма част от разиграванията. Така Салваторе набързо си издейства преднина от два пробива, а макар че 291-вият в света отказа да предаде сета, връщайки един от брейковете, при 5:4 италианецът не трепна и вкара срещата в решителна част. 

В нея двамата показаха най-доброто от себе си, а размените от дъното на корта ставаха все по-дълги. При 1:1 българинът демонстрира завидно хладнокръвие, отразявайки два поредни брейкбола, като впоследствие двамата започнаха да се представят все по-стабилно от начален удар. 

„Разковничето” дойде при 4:4, когато Карузо съумя да вкара няколко светкавични ретура, на които Мико не успя да отговори, а след двойна грешка и неточност от форхенд пловдивчанинът предаде подаването си. Последва убедително затвърждаване от страна на фаворита в мача, като по този начин бе сложен край на българското участие на сингъл на Sofia Open 2020. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов бе близо до първата си победа на Sofia Open, но все пак отстъпи в първи кръг Марк Хаджижеков
Теми:  
sofia open | димитър кузманов | салваторе карузо

Коментари





Следвайте ни в Facebook