Кузманов имаше своите шансове, но напусна ATP турнира в Пуна на старта

от в 09:35 на 30.01.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов получи шанс да се включи сред квалификантите на ATP 250 надпреварата в индийския град Пуна, но още на старта трябваше да се изправи срещу третия поставен Елиас Имер, който демонстрира сериозния си опит в подобни двубои и съумя да се наложи със 7:5 6:4 над втората ни ракета. Мико обаче няма намерения да напуска пределите на Индия към момента и заминава за Бенгалуру, където му предстои да изиграе два поредни турнира на ниво Чаланджър.

Срещата започна отлично за българина, който поведе с ранен пробив, само че шведът веднага възстанови паритета в резултата. Серията от брейкове продължи с пълна сила и изведнъж Кузманов се сдоби с геймбол, за да поведе с 4:1, но допусна сериозен спад в изявите си и изведнъж съперникът му сервираше за частта. Родният ни представител не се предаде и отново отмъкна съпрниковото подаване, ала Имер стори същото в десетия гейм и така поведе в отделните сетове.

Втората част също започна с надмощие за третия поставен, който все по-често поемаше инициативата и проби заслужено за аванс от 3:2, но поредният обрат не закъсня и пловдивчанинът скоро се сдоби с преднина от 4:3. Това се оказаха последните позитивни прояви от страна на Мико в срещата и следващите три гейма отидоха в сметка на световния номер 168, за да може той да се поздрави с крайната победа.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов имаше своите шансове, но напусна ATP турнира в Пуна на старта Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Пуна

Коментари





Следвайте ни в Facebook