Кузманов отстъпи на световния №340 и напусна турнира в Италия

от в 18:59 на 07.07.2021
Диана Андреева

Димитър Кузманов далеч не показа уверената си игра от началото на седмицата и напусна Чалънджър турнира в Италия. Без да спечели нито сет, Кузманов отстъпи на световния номер 340 Нерман Фатич - 6:4 7:6(5). Тенисистът от Босна и Херцеговина се нуждаеше от приблизително два астрономически часа, за да се спрани със съпротивата, която оказваше втората ракета на страната ни.

Сервисът на Кузманов бе почти безпогрешен по време на двубоя, ала за сметка на това ударите му от основна линия рядко намираха очертанията на корта. Без да показва никакво разнообразие в играта си Мико допускаше серия от грешки, а това доведе и до неприятния развой на двубоя за българина.

Кузманов се нуждаеше от време, за да напасне играта си към условията в Италия, но за сметка на това неговият противник не пропусна да се възплозва и реализира пробив още в откриващия гейм. Без никакви колебания Фатич запази преднината си и прибави частта на сметката си.

Вторият сет започна равностойно, като двамата си размениха по един брейк. Впоследствие обаче Кузманов изцяло пое инициативата и доминираше над съперника си, с което бързо отвори сериозна дистанция в резултата. Световният №246 контролираше всяко едно от разиграванията и допусна незначителен брой непредизвикани грешки. При 5:2 Мико загуби обичайния си ритъм, а Фатич рязко нивото си и така частта щеше да бъде решена в тайбрек.

Решаващия дълъг гейм започна равностойно, но представителят на Босна и Херцеговина насочваше феноменално отигрванията си по корта, с което не оставаше шанс на нашето момче. Кузманов успя да запази паритетата до 4:4, ала впоследствие изцяло бе надигран от своя противник и така сложи край на участието си в Италия.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов отстъпи на световния №340 и напусна турнира в Италия Диана Андреева
Теми:  
димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook