Кузманов победи Руне и е на финал в Австрия

от в 15:36 на 22.08.2020
В


Димитър Кузманов се завърна в топ 300 на мъжкия професионален тенис! Нашето момче записа победа над една от най-нашумелите тенис надежди в последните няколко месеца - Холгер Руне, и по този начин си гарантира място на финала на турнира в австрийския град Фогаy от серията ITF M25. Българинът задържа преднината си в хода на целия двубой и с 6:3 6:4 за малко над час и 40 минути си гарантира място на финала на надпреварата.

През първата част Кузманов нанесе ранен пробив за 3:1, който му гарантира комфортен аванс в хода на сета, а въпреки леките трудности в края Димитър успя да затвори сета, без да допусне брейк, за да поведе в отделните части.

Впоследствие втората ни ракета успя да открие втория сет с нов брейк, ала този път Руне съумя да върне пробива и изравни при 3:3. Въпреки това обаче българинът продължи да стои по-добре на корта и заслужено след пробив за 5:4 и труден гейм затвори срещата.

На финала Кузманов ще се изправи срещу Мануел Гинар, 302-ри в световната ранглиста, като при трофей за пловдивчанина, освен повече от феноменално подновяване на сезона, той ще се изстреля и до 289-тата позиция в световната ранглиста, което го приближава все повече до постигане на мечтата на Мико, а именно участие на турнир от Големия Шлем.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузманов победи Руне и е на финал в Австрия В

Коментари





Следвайте ни в Facebook