Кузманов постигна убедителен триумф над играч побеждавал Федерер и е 1/2-финалист в Астана!

от в 14:01 на 19.07.2024
Калоян Соколов

Димитър Кузманов прежиява много тежък изминал месец, през който отказа поредица от турнири, а последната победа на българина датираше от 10-ти май. Това доведе до изпадане от топ 300 на нашия тенисист за пръв път от 4 години насам, а самият той изяви желание да се откъсне от социалните медии и да не сподели какви са проблемите около него в този момент.

През тази седмица обаче Мико се завърна по най-добрия възможен начин на корта и днес се класира за своя втори Чаланджър полуфинал от началото на 2024-та. "Благодаря на Господ, че отново имам възможност да се състезавам" гласеше една от най-скорошните публикации на пловдивчанина в социалните медии, само че трябва да отбележим, че той не просто отново се състезава, а вече е в серия от 3 поредни победи.

Кузманов преодоля двама съперници извън топ 500 в откриващите кръгове, но днес наистиан демонстрира, че се намира в отлична спортна форма, преодолявайки съпротивата на петия поставен Евгени Донской с категоричното 6:4 6:4.

Руснакът е бивш номер 65 в световната ранглиста и в кариерата си може да се похвали с победа над самия Роджър Федерер, но тези времена са отдавна зад гърба му и нашият сънародник се нуждаеше от само час и 25 минути, за да оформи 1/2-финален сблъсък на твърдите кортове в Астана с непоставения грузинец Александър Бакши, а любопитното е, че Кузманов е най-високоранкираният тенисист останал в схемата на състезанието.

Срещата започна отлично за родния ни представител, който на бърза ръка се откъсна напред 3:0 и поддържаше с лекота аванса си, докато не му се наложи да сервира за спечелването на сета. Тогава българинът изигра най-слабия си гейм от начало на мача и заслужено инкасира брейк, само че веднага отговори със същото и в крайна сметка измъкна успеха в първата част.

Вторият сет имаше напълно идентично развитие, като разликата беше, че този път Мико не даде нито точка на своя опонент, когато застана на сервис линията в опит да сложи точка на спора и така изглежда в отлична позиция да атакува втората Чаланджър титла в кариерата си.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов постигна убедителен триумф над играч побеждавал Федерер и е 1/2-финалист в Астана! Калоян Соколов
Теми:  
астана | бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook