Кузманов пропиля пробив аванс във всеки от сетовете и напусна турнира в Оейраш

от в 18:14 на 30.03.2022
Калоян Соколов

Димитър Кузманов имаше трудно изпитание във втория кръг на Чаланджъра в Оейраш, защото трябваше да срещне Нуно Борхес, чиято кариера бележи непрестанен възход и неслучайно неотдавна беше в ролята на най-добрия колежански тенисист. Втората ни ракета демонстрира представяне на приливи и отливи, ала определено има за какво да съжалява в хода на мача. Кузманов водеше с пробиви във всеки един от двата сета и имаше сериозна възможност да се поздрави с победата, само че не можа да развие преднината си и закономерно отстъпи със 6:7(5) 5:7. Засега световният номер 191 няма да напуска Португалия и ще се опита да се поправи през следващата седмица, когато ще участва на надпревара в същия град.

Срещата не започна никак добре за българина, който загуби още първото си подаване, но веднага съумя да възстанови паритета и дори поведе в резултата при 2:1 гейма. Мико продължи да играе стабилно, макар че метеорологичните условия на корта бяха изключително тежки и вятърът буквално правеше каквото пожелае с топката. Местният представител имаше по-голям проблем да се нагоди към тази среда и скоро пловдивчанинът изгради аванс от 4:2.

Постепенно обаче Борхес намали непредизвиканите грешки, което му позволи да бъде далеч по-конкурентоспособен в разиграванията и в крайна сметка се стигна до тайбрек. Там родният ни представител реализира ранен мини пробив, само че португалецът пръв достигна до сетбол при 6:5, а Кузманов не можа да прецени траекторията при последвалия ретур на опонента, който кацна на линията и маркира завършека на тази продължила цели 80 минути част.

Нашият сънародник потегли уверено във втория сет и веднага осъществи брейк, като съвсем спокойно можеше да дублира преднината си, само че станахме свидетели на поредния обрат и шестият поставен излезе напред с 3:2. Пловдивчанинът най-сетне спря своето пропадане, докато неговият съперник все по-често забиваше топката в мрежата и изведнъж българинът получи шанс да сервира за паритет в общия резултат.

Тогава играта на Мико просто се разпадна на съставните си части и той допускаше неточности от почти всяка една позиция. Португалецът пък показа много агресивен тенис, който му позволи да спечели всичко геймове до края и така да се класира за четвъртфиналната фаза в Оейраш.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов пропиля пробив аванс във всеки от сетовете и напусна турнира в Оейраш Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | нуно борхес | Обзори | оейраш | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook