Кузманов разгроми играч с победа на Ролан Гарос и е четвъртфиналист в Алмати!

от в 09:01 на 10.06.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов продължава да прави много силен сезон на Чаланджър Тура, където редовно побеждава далеч по-високоранкирани съперници от него, а Мико съумя да стори именно това през днешния ден, надигравайки втория поставен Енцо Куако със 7:5 6:0. Френският тенисист бе сочен за сериозен фаворит, защото само преди седмица достигна до втория кръг на Ролан Гарос и дори взет на Пабло Кареньо Буста, но втората ни ракета не му остави никакви шансове и заслужено продължава към четвъртфиналите в Алмати.

Срещата не започна добре за българина, който на два пъти трябваше да наваксва пробив изоставане, само че той набързо се съвзе и изгради преднина от 5:3 гейма. Пловдивчанинът обаче допусна колебания,когато му се наложи да сервира за успеха в света и Куако достигна до паритет при 5:5. Това по никакъв начин не повлия на родния ни представител, тъй като той отново реализира брейк и този път затвърди предимството си, за да поведе в отделните части.

Вторият сет стартира с маратонско подаване за нашия сънародник, което той измъкна след 15 минути здрава битка и сякаш в този момент съпротивата на световния номер 177 се пречупи, а Кузманов не допусна да загуби даже гейм до финала на двубоя. В следващия кръг пък на нашети момче му предстои труден сблъсък с един измежду Денис Истомин и Чун Хсин Ценг.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов разгроми играч с победа на Ролан Гарос и е четвъртфиналист в Алмати! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook