Кузманов стартира невероятен обрат, но бе спрян на четвъртфиналите в Румъния

от в 14:26 на 16.07.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов изглеждаше много близо до това да претърпи изключително тежко поражение, след като неговият опонент Фелипе Мелигени Родригеш Алвеш изцяло държеше инициативата в свои ръце, водейки с 6:0 2:0, но Мико по никакъв начин не се предаде и дори изравни общия резултат, само че силите му не стигнаха за обрат и в крайна сметка фаворитът се класира за полуфиналите в румънския град Яси - 6:0 3:6 6:3. Там поставеният под номер 4 ще се изправи срещу водача в схемата Уго Гастон.

Двубоят стартира кошмарно за българина, който изобщо не можеше да намери очертанията на корта, докато южномаериканецът използваше всяка една възможност да избяга на своя форхенд и безмилостно завършваше точките. Надмощието на Мелигени беше толкова осезаемо, че му донесе спечелването на първите осем гейм в мача и развръзката изглеждаше въпрос на време. Изведнъж втората ни ракета повиши значително своето равнище, като често контрираше агресивните отигравания на опонента си, което му донесе спечелването на втория сет.

Решителната част отново започна с огромен превес на бразилеца, а родният ни представител предприе прекалено дефанзивна позиция, която рефлектира негативно на шансовете му за успех, защото съвсем скоро Алвеш се откъсна напред с 3:0. Последваха по две спокойни подавания за сервиращите състезатели, само че по-високоранкираният играч не срещна трудности при затварянето на срещата и заслужено отстрани нашия сънародник.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Кузманов стартира невероятен обрат, но бе спрян на четвъртфиналите в Румъния Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | димитър кузманов | Обзори | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook