Кузнецова за триумфа на US Open 2004: Дори не си помислях, че мога да спечеля

от в 03:54 на 25.11.2020
Калоян Пламенов

Двукратната шампионка в турнири от "Големия шлем" Светлана Кузнецова обяви в интервю пред "Мач ТВ", че дори не е предполагала, че ще успее да спечели трофей от най-големите турнири.

35-годишната ветеранка вдигна титлите от US Open през 2004 година и от "Ролан Гарос" пет години по-късно - през 2009 година, а през последните дни призна, че вече мисли за край на кариерата.

"Първият ми трофей от "Шлема"? За мен онова Открито първенство на САЩ бе просто един съвсем обикновен турнир. Никога дори не съм си помисляла, че мога да го спечеля честно казано", заяви тя.

"В крайна сметка обаче когато успях да грабна титлата, това беше наистина невероятно. Помня, че беше много интензивна година, тъй като имаше и Олимпиада и беше адски натоварено".

"Честно казано по време на триумфа ми не почувствах нищо, но помня, че ми казаха, че всичко това, което съм направила, ще се помни дълго време. Просто беше адски сгъстен графикът и не можеш да асимилираш какво си постигнал".

"Относно Серина Уилямс мога да кажа, че я уважавам изключително много за всички нейни постижения в тениса. Имахме различни периоди на общуване с нея. Всички шампиони са легенди като хора, но са доста трудни като личности".

"Серина може да мине покрай теб и дори да не те забележи, но може да дойде и да те прегърне така, сякаш си най-добрия и приятел. Няколко пъти сме си говорили с нея, ходили сме дори на дискотека". 

"Отказването ми от тениса? Разбирам, че този момент ще дойде достатъчно скоро. Замислям се обаче какво точно искам да правя след края на моята кариера. Сега се опитвам да разглеждам вариантите за бъдещето ми". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Кузнецова за триумфа на US Open 2004: Дори не си помислях, че мога да спечеля Калоян Пламенов
Теми:  
светлана кузнецова

Коментари





Следвайте ни в Facebook