Квалификациите в Мадрид: Томова е първа поставена, приемлив път до основната схема (жребий)

от в 21:00 на 23.04.2023
Мирела Николова

Виктория Томова остави отлични впечатления с играта си в средата на април, когато завоюва трофея на ITF турнира в Сарагоса и така прогресира до 75-ата позиция в световната ранглиста. Това обаче се случи, след като вече бе излязъл списъкът с участнички на WTA 1000 турнира в Мадрид, поради което българката остана на крачка от това да влезе директно в основната схема. 

Най-добрата ни тенисистка е първа поставена в схемата на квалификациите и ще се нуждае от две победи, за да достигне до същинската част на състезанието. На старта тя ще се изправи срещу местната представителка Лейре Ромеро Гормас, която понастоящем заема 158-ата позиция в световната ранглиста. Любопитна подробност е, че двете се срещнаха само преди седмица в полуфиналите на турнира в Сарагоса, когато нашето момиче надделя в последователни сетове.

Ако успее за втори пореден път да сломи съпротивата на испанката, то в битка за влизане в основната схема нашето момиче ще премери сили с победителката от сблъсъка между поставената под №19 Клара Бюрел и световната №111 Кристина Кучова, всяка от които е бивша представителка на топ 80. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификациите в Мадрид: Томова е първа поставена, приемлив път до основната схема (жребий) Мирела Николова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | жребий | квалификации | мадрид

Коментари





Следвайте ни в Facebook