Квалификациите в София: Двама българи, бивш шампион и някогашен член на топ 10

от в 20:06 на 24.09.2022
Мирела Николова

Идния понеделник стартират двубоите от основната схема на тазгодишното издание на Sofia Open, а още утре пък ще бъде поставено началото на квалификационните срещи. От пресявките на надпреварата предстои да стартират двама българи в лицето на Александър Донски и 19-годишния Пьотр Нестеров, като през днешния ден бе изтеглен жребият за квалификациите, а ето и какво отреди той на нашите сънародници.

Петата ракета на страната ни Александър Донски ще открие участието си в пресявките с двубой срещу поставения под номер шест в схемата и световен №249 Андреас Сепи. 38-годишният италианец може да се похвали с три триумфа на ниво АТР, както и с достигане до 18-ата позиция в световната ранглиста, но в момента е далеч от върховата си форма и рядко успява да достигне до основната схема на професионалните надпревари. В случай че успее да се справи със съпротивата на ветерана, в битка за влизане в същинската част на турнира Донски ще премери сили с победителя от срещата между Робин Хаасе и Жофри Бланкано.

Младата ни надежда Пьотр Нестеров също предстои да се изправи срещу италианец, а именно 270-ия в света Салваторе Карузо, който е седми поставен в схемата. Той е бивш член на топ 100, след като през 2020-а достигна до №76 в класацията, но през последните два сезона се изявява основно на Чаланджър турнири. Ако преодолее първото препятствие, то във втория етап българинът ще срещне някого измежду Стефано Травалия и Драгош Николае Мадараш.

Водач в схемата е Юго Юмбер, който оформя един от най-интригуващите сблъсъци в първия кръг на квалификациите заедно с бившия член на топ 10 Ернестс Гулбис. Освен тях в пресявките фигурира и името на шампиона от 2018-а Мирза Башич, който открива срещу Алексей Ватутин.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квалификациите в София: Двама българи, бивш шампион и някогашен член на топ 10 Мирела Николова
Теми:  
atp | sofia open | Sofia Open 2022 | александър донски | бгтенис | жребий | пьотр нестеров

Коментари





Следвайте ни в Facebook