Квитова е на победа от финала в Острава; Контавейт изненада Бенчич

от в 23:06 на 24.09.2021
Владислав Риждов

Петра Квитова е само на една победа от класирането за финалния двубоя на надпреварата в Острава. През днешния ден поставената под номер 2 в схемата надигра Жил Тайхман от Швейцария с резултат 6:4 6:4. 

Четвъртфиналната среща започна равностойно. Въпреки че и двете изпитваха известни колебания при сервис, успяваха да задържат своите подавания. В самия край на откриващата част обаче фаворитката в срещата Квитова демонстрира по-голяма настойчивост и пречупи младата си съперничка, а с това сложи и точка на спора в сета. Тайхман се окопити и показа подобрение в представянето си, което я изведе до преднина от 2:0 в началото на втората част. Световната номер 10 пък моментално отговори на силната игра на швейцарката и направи пълен обрат, повеждайки с 4:2. До края Квитова съумя да запази водачеството си и се поздрави с победата.

Златната медалистка от Токио, Белинда Бенчич, допусна второ поредно отпадане в четвфъртфиналната фаза на WTA надпревара. Бенчич преклони глава пред Анет Контавейте, която надделя с резултат 6:4 6:3 в отделните части. 

Световната №30 стартира на високи обороти и надиграваше опонентката си във всеки един аспект. Естонката поведе с комфортното 5:1, когато последва лек спад от нейна страна и Бенчич се доближи максимално до нея в резултата, но в крайна сметка непоставената състезателка измъкна първия сет в своя полза. Втората част започна с изравнени сили и двете поддържаха паритета в резултата до средата на сета. Тогава решителността на Контавейт даде резултат и тя се добра до ценен пробив, който й помогна безпроблемно да приключи срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Квитова е на победа от финала в Острава; Контавейт изненада Бенчич Владислав Риждов
Теми:  
wta | анет контавейт | Обзори | петра квитова | тенис турнир в острава

Коментари





Следвайте ни в Facebook